Brezilya cumhurbaşkanı Corona virüsüne yakalandı

  • 08 Temmuz 2020
  • 6.949 kez görüntülendi.
Brezilya cumhurbaşkanı Corona virüsüne yakalandı

Brezilya’da Corona virüsü önlemlerini ciddiye almadığı için eleştirilen sağcı Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, salgına yakalandı.

 Bolsonaro Corona virüsü testinin pozitif çıktığını Salı günü devlet televizyonuna verdiği röportajda açıklayarak, ateşi olmasına rağmen sağlığının iyi olduğunu söyledi.

Bolsonaro’nun yüksek ateş gibi belirtilerin ardından Pazartesi günü test olduğu belirtildi.

Salgını hafife alan liderlerden biri olmasıyla bilinen Bolsonaro, birçok bölgenin yerel yöneticilerine karantina önlemlerini kaldırmaları konusunda baskı uygulamış, önlemlerin ekonomiyi olumsuz etkilediğini savunmuştu. Bolsonaro, Dünya Sağlık Örgütü’nün Corona virüsü kılavuzunda yer alan sosyal mesafe kurallarının uygulanması taraftarı da olmamasıyla biliniyor.

Bolsonaro, hafta sonunda birçok etkinliğe katılmış, ABD Büyükelçisi Todd Chapman ile de ABD’nin 4 Temmuz Bağımsızlık Günü etkinlikleri kapsamında bir araya gelmişti. Etkinlikte çekilen fotoğraflar, iki ismin de maske takmadığını gösteriyor.

ABD’nin Brezilya Büyükelçiliği tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada, Büyükelçi’nin 4 Temmuz’da Bolsonaro, beş bakan ve Bolsonaro’nun oğluyla birlikte öğlen yemeği yediği belirtildi. Büyükelçilikten yapılan açıklamada elçinin enfeksiyon belirtisi göstermediği, ancak test olacağı ve önlem alacağı kaydedildi.

Bolsonaro, 3 Temmuz Cuma günüyse meclisten geçen ve kapalı alanlarda maske kullanımını zorunlu tutan yasa önerisini veto etmişti.

Pazar günü kendini hasta hissetmeye başladığını söyleyen Bolsonaro, tedavi için hidroksiklorokin kullandığını bildirdi. Aslen sıtma tedavisinde kullanılan hidroksiklorokine Corona virüsü tedavisi için başvurulmasını ilk ortaya atan, Fransız salgın hastalıklar uzmanı doktor Didier Raoult olmuştu.

Ancak ilacın Corona virüsü vakalarına iyi gelip gelmediği konusunda uzun süren tartışmalar yaşanmıştı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.