Brezilya Eski Devlet Başkanı Teslim Oldu; Kriz sonlandırıldı

  • 08 Nisan 2018
  • 1.077 kez görüntülendi.
Brezilya Eski Devlet Başkanı Teslim Oldu; Kriz sonlandırıldı

Yolsuzluk suçlamasıyla 12 yıl 1 aylık hapis cezasının onanması ardından kendi yandaşlarını eyleme çağıran Brezilya eski Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula Da Silva, Sao Paolo kentinde polise teslim oldu.

Da Silva, cezasını çekmek üzere, yolsuzluk soruşturmasının yürütüldüğü Curitiba kentindeki hapishaneye gönderilecek. Eski devlet başkanı için hapishanede diğer mahkumlardan ayrı özel bir hücre hazırlandı.

Geceyi Metal İşçileri Sendikası’nda geçiren Da Silva, teslim olacağını bugün açıklamıştı. Da Silva tutuklama kararı sonrası yaptığı ilk açıklamada, masum olduğunu ve başkanlık seçimlerine katılımını engellemek için ceza verildiğini savunmayı sürdürmüştü.

Da Silva siyasi kariyerine, Metal İşçileri Sendikası’nda başlamış, 1975’te sendika başkanı seçilmişti. Sendika binasına girerken, polisin Da Silva’yı tutuklama girişimini ise destekçileri ve İşçi Partisi üyeleri engelledi.

Eski devlet başkanı, devlete bağlı petrol şirketi Petrobras’ın ihalelerini kazanabilmesi için bir inşaat şirketinden rüşvet olarak villa aldığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılmıştı.​

Da Silva aleyhinde verilen ceza onun sekiz yıla kadar yeniden cumhurbaşkanlık seçimlerine katılmasına engel olmuştur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.