Brezilya Topraksız Kır İşçileri Hareketi, Maliye Bakanlığını işgal etti

  • 04 Ağustos 2015
  • 771 kez görüntülendi.
Brezilya Topraksız Kır İşçileri Hareketi, Maliye Bakanlığını işgal etti

Brezilya Topraksız Kır İşçileri Hareketi (MST) kemer sıkma politikalarını protesto etmek ve toprak dağıtımının yeniden yapılması talepleri ile Maliye Bakanlığını işgal etti.

Bakanlığın işgali MST Toprak Reformu Mücadelesi Ulusal Gününde yaptığı ulusal kampanyanın bir parçası olarak gerçekleşti.

Bu kampanya sırasında 2.000 topraksız işçi ülkenin büyük limanlarından Sao Lui’ye maden cevheri nakledilmesinde kullanılan Parauapeas’taki Carajas demiryolunu işgal etti.

MST tarım reformu için ayrılan 1 milyar dolarlık bütçenin 500 milyon dolara düşürülmesini protesto ediyor.

MST liderlerinden Silvia Reis Marques “bütçede yapılacak olan kesintilerin topraksız işçilerin hayatlarını dahada kötüleştireceğini” söyledi

MST Porto Alegre, Recife, Fortaleza, Florianopolis, Curitiba, Palmas, Paraíba ve Bahia’da bulunan bakanlık binalarınıda işgal etti.

MST sözcüsü Alexandre Conceicao “Sosyal programlardaki kesintilere karşıyız. İşçilerin başkalarının hatalarından çok fazla etkilenmemeleri gerekir” dedi.

Son dönem uyguladığı politikaları gözden geçiren Brezilya Hükümetine bu politikaları öneren Ekonomik ve Politik Araştırmalar Merkezi(CEPR) Koordinatörü Mark Weisbrot ekonomik büyümede öncülüğü özel sektörün yaptığını vurguladı.

CEPR Gayri ekilebilir toprakların % 75’ini kullanan ve toplam gayri safi milli hasılanın % 30’nu üreten küçük ölçekli çiftçiliğin verimsiz olmasından dolayı kaldırılmasını savunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.