Brezilyalı ünlü besteci ve şarkıcı, İsrail’i bugünden sonra asla ziyaret etmeyeceğini açıkladı

  • 13 Kasım 2015
  • 964 kez görüntülendi.
Brezilyalı ünlü besteci ve şarkıcı, İsrail’i bugünden sonra asla ziyaret etmeyeceğini açıkladı

Brezilyalı ünlü besteci ve şarkıcı Caetano Veloso seksenli yıllarda birçok kez ziyaret ettiği İsrail’i bugünden sonra asla ziyaret etmeyeceğini açıkladı.

73 yaşındaki ünlü besteci ve şarkıcı, İsrail’i boykot nedenini açıklarken, “Tel Aviv’de var olduğunu zannettiğim barış gerçekte yokmuş” dedi.

Caetano Veloso, kendisini Filistinlilere beklediğinden daha yakın bulduğunu ve İsraillilerden ise görülmemiş bir şekilde uzaklaşmış hissettiğini söyledi.

Batı Yaka’nın Susya köyü sakinlerinden İsrail’in Filistinlilere yönelik uyguladığı ırkçılığı, ayrımcılığı ve şiddeti, Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarını dinlediğini ifade eden Veloso, bunun üzerine İsrail’de düzenlenen festivalleri ve konserleri boykot etme kararı aldığını açıkladı.

Brezilya’daki Yahudi Birliği, ünlü şarkıcının açıklamalarını sert bir şekilde eleştirerek, Veloso’yu Siyonistleri hedef alan kanlı eylemleri desteklemekle ve Filistinlilerin antisemitizm içeren propagandalarının etkisinde kalmakla suçladı.

Yahudi Birliği, Brezilyalı şarkıcıdan boykot kararını ilan etmek yerine İsrail’i ziyaret ederek neler olup bittiğini yerinde görmesini istedi.

Batı’da birçok akademisyen ve ekonomist İsrail’i boykot ederken, Avrupa Birliği de dün Yahudi yerleşkelerinde üretilen ürünlerin ayrı etiketlenmesi uygulamasına başladığını açıklamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.