Brics ülkeleri: Suriye’de buhranın askeri çözüm yolu yok

  • 16 Kasım 2019
  • 9.555 kez görüntülendi.
Brics ülkeleri: Suriye’de buhranın askeri çözüm yolu yok

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS üyesi ülkeleri, Brezilya’daki oturumlarının sonunda, Suriye’nin milli hakimiyeti ve toprak bütünlüğünün korunmasına vurgu yaptılar.

BRICS ülkeleri, Suriye buhranının  askeri çözüm yolunun olmadığını bildirirlerken, bu ülkeye insani yardımların devam etmesinin altını çizdiler. Ayrıca bu ülkede çatışan taraflardan yeni bir anayasa için başlatılan çalışmalara anlaşma çerçevesinde bağlı kalmalarını istedi.

BRICS ülkelerinin sözkonusu toplantıları 13 ve 14 kasım tarihlerinde düzenlendi.

Bu arada Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Başkanı Dmitriyev, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’dan oluşan BRICS nezdinde ortak bir ödeme sistemi üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) Başkanı Kiril Dmitriyev, Brezilya’da düzenlenen BRICS Zirvesi kapsamında gazetecilere yaptığı açıklamada, birlik üyeleri arasında ticaretin artması için ödeme sistemlerine dair çalışmaların önem kazandığını vurguladı.

Küresel ödeme sisteminin, piyasa dışı riskler barındırdığına işaret eden Dmitriyev, “BRICS İş Konseyi’nde BRICS nezdinde ortak ödeme sistemini görüştük ve bu fikir, tüm üyeler tarafından desteklendi.” dedi.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın üyesi olduğu gayri resmi birlik BRICS tarafından üye ülkeler arasındaki iş birliğini artırmak için 2009’dan bu yana her yıl düzenli olarak zirveler gerçekleştiriliyor.

Rusya 2009 yılında BRICS’in ilk oturumuna evsahipliği yapmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.