Brucerdi: ABD’nin İran’a karşı siyasetleri geçmişteki gibi düşmanca

  • 10 Aralık 2016
  • 1.056 kez görüntülendi.
Brucerdi: ABD’nin İran’a karşı siyasetleri geçmişteki gibi düşmanca

Alaaddin Burucerdi, Amerika’nın İran’a karşı siyasetlerinin geçmişteki gibi olduğunu belirterek, Amerika’nın düşmanlığa dayalı siyasetlerinin değişmediğini söyledi.

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Burucerdi, dün gece İran’ın güneybatısında yer alan Huzistan eyaletine bağlı Endimeşk kentinde yaptığı konuşmada, İran’da İslam inkılabının zaferinden önce 60 bin ABD’li müsteşarın bulunduğunu hatırlatarak; ’18 ağustos 1953 tarihindeki darbeyle birlikte Amerika’nın İran milleti aleyhinde onlarca cinayeti, zulmü ve sömürüsünün İran halkı açısından açık olduğunu söyledi.

Alaaddin Burucerdi, bugün Allah’ın lütfuyla bütün dengelerin değiştiğini ve kendini dünyanın en büyük gücü gören Amerika’nın İran’lı genç kahramanlar karşısında Fars Körfezi’nde zillete düştüğünü söyledi.

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Burucerdi, bugün İran’ın tam bir güvenlik içinde olduğunu belirterek, İran’ın batı ve doğusunda bölgenin bir çok ülkesinin güvensizlik içinde olduğuna temasla, hatta İran’ın bu durumu karşısında teröristlerin hamileri Amerika ve Avrupa’nın da şaşkın olduklarını söyledi.

Burucerdi, Suriye ordusunun teröristler karşısındaki zaferlerine de işaretle; ”düşmanın bölgede Suriye ve diğer ülkelere baskı yaparak gerçekte İran İslam inkılabının yenilgiye uğratılması programını yaptıklarını ama onların bu planlarının da yenilgiye uğradığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.