Brucerdi: Barış boru hattının mevcut şartlarda geciktirilmesi anlamsızdır

  • 23 Nisan 2017
  • 1.074 kez görüntülendi.
Brucerdi: Barış boru hattının mevcut şartlarda geciktirilmesi anlamsızdır

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Brucerdi Enerji’nin ülkeler arası ilişkilerdeki önemli rolüne değinerek, ‘’Mevcut Şartlarda barış Boru Hattının gecikmesinin bir anlamı olmadığını söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Pakistan Milli Meclis Başkanı Ayaz Sadık ile görüşen Brucerdi, Pakistan’ın bu boru hattının tesisi için gerekli adımı atması temennisinde bulundu.

İki ülke ilişkilerinin tarihi olduğunu ifade eden Brucerdi, tarafların zorlu zamanlar döneminde her zaman bir birinin yanında yer aldığını ve taraflar arasındaki iyi ilişkilerin kopmaz olduğunu söyledi.

İslami Şura Meclisinin Pakistan ile tüm alanlarda ilişkilerin gelişmesini destekleyeceğini vurgulayan Brucerdi, iki ülke arasındaki ortak güvenlik komisyonu olduğunu ve bundan dolayı iki ülke istihbarat birimlerinin güvenlik alanında iyi rol ifa edebileceğini söyledi.

Sadık da iki ülke bankacılık alanındaki anlaşma ile Çabahar limanı ile Pakistan Guatr limanı kardeşlik ilanının ilişkilerde önemli potansiyellerden olduğunu söyledi.

İran ve Pakistan’ın terörizmle mücadeledeki işbirliğinin gerekli olduğunu ifade eden Sadık, iki ülkenin bölge barış ve istikrarındaki rollerinin inkar edilemez olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.