Brucerdi: İran Irak’ta barış ve istikrarın sağlanmasına destek vermekte

  • 29 Ağustos 2016
  • 777 kez görüntülendi.
Brucerdi: İran Irak’ta barış ve istikrarın sağlanmasına destek vermekte

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Brucerdi, İran’ın Irak’ta barış ve istikrarın sağlanmasında ve bölgede terörist- tekfirci gurupların yok edilmesine destek verdiğini bildirdi.

İslami Direniş Nüceba gurubu Genel Sekreteri Şeyh Ekrem El Kabi ile görüşen Brucerdi, bölgedeki barış ve istikrarın önemine işaretle, ‘’İran İslam Cumhuriyeti bölgede barış ve istikrarın sağlanması ve tekfirci-terörist gurupların ortadan kaldırılması yönündeki faaliyetlere destek vermektedir’’ dedi.

Brucerdi, ‘’ABD ve batılı ile bölgesel müttefiklerinin mali ve silah desteğine karşın direniş cephesi için Suriye’de planlanan komplo 4 sene geçmesine rağmen Suriye ve Irak halklarının iradesinde bir halel getirememiştir. Bu doğrultuda biz Irak’ın toprak bütünlüğünü korumasını istiyoruz. ABD ve bölgesel müttefikleri bu tehlikeli oyunda fiilen yenilgiye uğramışlar’’ dedi.

Irak halkı ve devletinin direnişini takdir eden Brucerdi, ‘’Bizim İslami görevimiz Müslüman Iraklı kardeşlerimize yardım etmeyi gerektirir ve Allahın inayetiyle zafer Irak halkının olacak’’ dedi.

Şeyh El Kabi de Irak’ta IŞİD işgalinden kurtarılan bölgelere işaretle, Irak’ın bir çok bölgesinin IŞİD işgalinden kurtarıldığını ve IŞİD teröristlerinin Musul ve Elanbar ilinin bazı bölgelerinde olduğunu söyledi.

El Kabi, Nüceba gurubunun faaliyetleri ile ilgili, Nüceba İslami Direnişin Lübnan Hizbullahı ile birlikte Irak ve Suriye’de mücadele ettiğini belirtti.

El Kabi Katar’ın El Nüsra gurubuna direkt destek verdiğini, ABD ve Arabistan’ın da askeri teçhizatlarla terörist gurupları desteklediklerini söyledi.

El Kani, İslam İnkılabı Rehberi, İran milleti ve devletinin bölgenin mazlum ülkelerine desteklerine teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.