Brucerdi: Terörizmle mücadelede dünyanın ortak iradesine ihtiyaç vardır

  • 04 Eylül 2016
  • 832 kez görüntülendi.
Brucerdi: Terörizmle mücadelede dünyanın ortak iradesine ihtiyaç vardır

İran İslami Şura Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı, terörizmle mücadelenin dünyanın iradesi ve hepsinin işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Brucerdi,  dün  Tahran’da Japonya’nın dışişlerinden sorumlu devlet  bakanı Ken Taru Sunvauna ile görüşmesinde, Amerika ve  müttefiklerinin terörist grupları askeri ve mali açıdan güçlendirmekle  büyük bir suça bulaştıklarını belirterek, bugün terörizmin  ortadan kaldırılması için dünyanın bütün ülkelerinin ortak işbirliklerine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Brucerdi, İran’ın terörizmle mücadele konusunda  ciddi olduğunu  ve Japonya ile enformasyon işbirliğinin Japonya ile işbirliklerinin bir parçası olabileceğini söyledi.

İranlı milletvekili, açıklamasında ayrıca Arabistan’ın Yemen’e yönelik saldırılarını kınarken, Suudi rejiminin Yemen’e yönelik saldırılarında  binlerce sivilin ölümü ve yaralanmasının  asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Japonya’nın dış işlerden sorumlu devlet bakanı da, İran ziyaretinden hedefinin İran’la  çeşitli alanlarda işbirlikleri yollarını  oluşturmak ve geliştirmek olduğunu belirterek,  bu doğrultuda iki ülkenin bilim, nükleer, tıp, çevrecilik gibi  konularda işbirliği yapabileceğini  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.