Brucerdi: Trump’ın kararı Amerika’nın zararına tamamlanacak

  • 09 Mayıs 2018
  • 1.258 kez görüntülendi.
Brucerdi: Trump’ın kararı Amerika’nın zararına tamamlanacak

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Brucerdi, ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilme kararına tepki gösterdi.

Mehr Haber Ajansının bildirdiğine göre İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Alaaddin Brucerdi, ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesine tepki göstererek, “Aslında ABD’nin bu kararını uğurlu olarak değerlendirmeliyiz. Donald Trump anlaşmadan çekilme kararnamesini imzalayarak bir kez daha güvenilmez olduğunu ve tüm uluslararası kurallarla dalga geçtiğini ortaya koydu” dedi.

Nükleer anlaşmanın diğer üyelerinin Trump’ın kararına karşı çıkarak bağlılıklarına vurgu yapmasını takdir eden Burucerdi şöyle devam etti: İran İslam Cumhuriyeti şu anda kapsamlı bir değerlendirme ile kendi ulusal menfaatlerini göz önünde bulundurarak karar vermeli ve ilgili komitenin vereceği kararlar büyük önem arzetmektedir.

Burucerdi, “ABD şimdiki kararından kesinlikle zararlı çıkacak ve İran, bölge ile dünyada kendisini eskisinden daha güçlü bir şekilde gösterecektir” açıklamasını yaptı.

ABD’nin nükleer anlaşma kararının İran’ın füze programını etkilemeyeceğini aktaran Alaaddin Brucerdi, “İran Meclisi, ülkenin füze ve savunma planlarını desteklemek için gereken bütçeyi onaylamaya hazır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.