Brüksel: Mogherini’nin Tahran temasları çok olumlu geçti

  • 06 Ağustos 2017
  • 1.077 kez görüntülendi.
Brüksel: Mogherini’nin Tahran temasları çok olumlu geçti

AB, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Sorumlusu Federica Mogherini’nin tahran’da İran yetkilileri ile görüşmesinin çok yararlı geçtiğini bildirdi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Sorumlusu Federica Mogherini’nin Brüksel’deki ofisi dün yazılı bir açıklama yaparak, Mogherini’nin Tahran’da İran yetkilileri ile yaptığı görüşmelere temasla, Mogherini’nin bu görüşmelerde KOEP’in bölge ve dünya istikrarının garantisi olduğunu dile getirdiğini, UAEA’nın raporlarının ve yaptırımların kaldırılması ardından sağlanan ekonomik gelişmelerin KOEP’in iyi bir istikamette gittiğini gösteren iki belirti olduğunu söyledi.

Mogherini, AB’nin uluslararası KOEP anlaşmasına bağlı kaldığını bir kez daha vurgulayan ve onan tam olarak icra edilmesini istemişti,

Mogherinin ofisi ayrıca muhtelif alanlarda İran ve AB ilişkileri, bölgesel ve uluslararası gelişmeler gibi konuların Mogherini’nin İran Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde ele alındığını söyledi.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Sorumlusu Federica Mogherini Cuma günü İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin yeni dönem cumhurbaşkanlık yemin törenine katılmak için Tahran’a gelmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.