Brüksel’de Patlama: Ölü Sayısı 36’ya Yükseldi

  • 22 Mart 2016
  • 793 kez görüntülendi.
Brüksel’de Patlama: Ölü Sayısı 36’ya Yükseldi

Belçika’ının başkenti Brüksel’deki Zaventem Havalimanı’nda iki, metroda bir adet patlamanın meydana geldiği saldırılarda ölü sayısı 36’ya yükseldi.

BİRİ İNTİHAR SALDIRISI

Belçika televizyonu VRT havalimanındaki iki patlamadan birinin intihar saldırısı olduğunu bildirdi. RTBF televizyonu da savcılığın intihar saldrısını doğruladığını duyurdu.

Brüksel ulaştırma sözcüsü Guy Sablon’un açıklamalarına göre, metrodaki patlamada ölü sayısı 15. Havalimanındaki saldırılarda ise ölü sayısı 13 olarak bildirildi. Patlamalarda 55 yaralı olduğu kaydedildi. Yerel medya kaynakları ölü sayısını 36 olarak açıkladı.

Belçika Başbakanı Charles Michel patlama sonrasında yaptığı açıklamada, “Bu ulusumuz için kara bir gün. Sakin olmalıyız ve birlik içinde kalmalıyız” dedi. Başbakan saldırıların paris olayları ile ilgili bağlantısı konusunda net bir bilgi olmadığını kaydetti. Vatandaşların her zamankinden daha sakin olmaları gerektiğini söyleyen Belçika Başbakanı dayanışma çağrısı yaptı: “Zor zamanlardan geçiyoruz, ancak bu zorlukları birlik olarak atlatmalıyız”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.