B’Tselem: “İşgal Yönetimi Susya Köyünü Sistematik Olarak Hedef Alıyor”

  • 10 Mayıs 2015
  • 981 kez görüntülendi.
B’Tselem: “İşgal Yönetimi Susya Köyünü Sistematik Olarak Hedef Alıyor”

İşgal rejiminde insan hakları alanında faaliyet gösteren solcu B’Tselem örgütü, işgal yönetiminin El-Halil’e bağlı Susya köyündeki evlerin yıkılması kararının işgal yönetiminin planlama kanunlarını kontrolündeki “C” bölgesinde Filistinlilerin bina inşa etmesini engellemek için kullandığının kanıtı olduğunu söyledi.

B’Tselem örgütü, “C” bölgesinde yaşayan Filistinlilerin çoğunun işgal rejiminin çeşitli bahanelerle imar planı yapmayı ve altyapı şebekesine bağlamayı reddettiği köylerde yaşadıklarına dikkat çekerek, Filistinlilerin bu nedenle evlerini ruhsatsız olarak inşa etmek zorunda kaldıklarını ve sonuçta evlerinin ruhsatsız inşa edildiği için yıkıldığını ifade etti.

İşgal yönetiminin bu politikasının söz konusu bölgelerdeki arazilere el koyarak ileride işgal rejimi topraklarına dahil etmeyi hedeflediğini belirten B’Tselem örgütü, işgal rejiminin takip ettiği politikanın işgal altındaki topraklarda yaşayanlara karşı üzerine düşen görevle çeliştiğini söyledi.

Örgüt, işgal güçlerinin daha önce de birkaç kez Susya köyü sakinlerini evlerinden kovduğunu ve işgal güçlerinin kasıtlı olarak köy sakinlerini Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı korumadığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.