B’Tselem Örgütü: Eylem gerçekleştirme hazılığı bahanesiyle Filistinlilerin öldürülmesi savaş suçudur

  • 25 Kasım 2015
  • 775 kez görüntülendi.
B’Tselem Örgütü: Eylem gerçekleştirme hazılığı bahanesiyle Filistinlilerin öldürülmesi savaş suçudur

İşgal rejiminde insan hakları alanında faaliyet gösteren B’Tselem örgütünün saha koordinatörü Kerim Cibran, dün (24 Kasım Salı) yaptığı açıklamada, son günlerde bıçaklama eylemi gerçekleştirme hazırlığında olduğu iddiasıyla Filistinlilerin katledildiği birçok olayın gerekçesi olmadığını ve savaş suçu sayıldığını söyledi.

Cibran, Nablus’un güneyindeki Havara askeri kontrol noktasında iki gün önce 16 yaşındaki Filistinli genç kız Eşragat Katnani’nin şehit edilmesi olayını hatırlatarak, bıçaklama eylemi gerçekleştirmek istediği iddiasıyla bir Yahudi yerleşimcinin otomobiliyle genç kıza çarptığını ve daha sonra işgal güçlerinin kasıtlı olarak genç kızı katlettiğini belirtti.

Dün Kudüs’ün Yafa Caddesi’nde Filistinli iki kız öğrencinin gerçekleştirdiği bıçaklama girişimine değinen Cibran, olay yerinde bulunan işgal polisinin genç kızları üzerlerine doğrudan ateş etmeden engelleyebileceği halde kasıtlı olarak üzerlerine ateş açtığını ve birini şehit ederken diğerini ağır yaraladığını bildirdi.

Beşeri kayıpların hepsinin savaş suçu sayıldığını söyleyen Cibran, bunun tehlikeli bir gelişme olduğunu ve Filistinlilerin soğukkanlılıkla yargısız infazına kapı araladığını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.