Bu yıl, yarım milyon Suriyeli evlerine döndü

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.258 kez görüntülendi.
Bu yıl, yarım milyon Suriyeli evlerine döndü

Birleşmiş Milletler, 440 bini ülke içinde yer değiştirmiş, 31 bini ise komşu ülkelere sığınmış olan yarım milyona yakın Suriyelinin bu yıl içinde evlerine döndüğünü açıkladı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ülkenin bazı bölgelerinde güvenlik koşullarının düzelmesiyle bu kişilerden çoğunun Halep, Hama, Humus ve Şam’a geri döndüğünü bildirdi.
UNHCR sözcüsü Andrej Mahecic, “Bu önemli bir eğilim ve önemli bir sayı” dedi.

Mahecic, “Birçok kişi mülklerini kontrol etmek ve akrabalarının durumlarını öğrenmek için geri dönüyor. Döndükleri bölgelerdeki güvenlik durumu hakkında ve gerçek olsa da, olmasa da, buralarda bazı gelişmeler olduğu yolunda algıları var” diye konuştu.

Dönüş yapanların gittikleri kentler ağırlıklı olarak Halep, Hama, Humus ve Şam oldu.

UNHCR bununla birlikte güvenli bir geri dönüş için şartların henüz oluşmadığı uyarısını yaptı.

UNHCR sözcüsü Andrej Mahecic, 2015’ten 2017’ye kadar yaklaşık 260 bin mültecinin Suriye’ye döndüğünü, dönüşlerin ağırlıklı olarak Türkiye’den gerçekleştirildiğini söyledi.

Mahecic, 2017’deki verileri dikkate alarak, Suriye’de evlerine geri dönenlerin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verecek çalışmalara başladıklarını belirtti.

UNHCR’ın verilerine göre 2011’den bu yana yaklaşık 5,5 milyon Suriyeli ülkeden ayrıldı, 6,3 milyon kişi ise ülke içinde yer değiştirdi. İç savaşta yaklaşık 300 bin Suriyeli yaşamını yitirdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.