Bugün Amerika, İran ile hatıra fotoğrafı çekmek için yalvarıyor

  • 07 Ekim 2015
  • 869 kez görüntülendi.
Bugün Amerika, İran ile hatıra fotoğrafı çekmek için yalvarıyor

Bugün askeri helikopter pilot öğrencilerinin mezuniyet töreninde konuşan İran İslam Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmedrıza Purdestan, nükleer anlaşma öncesi ve sonrasındaki Amerika’nın İran’a karşı tutumuna işaret ederek, “Bu ülke Viyana anlaşması öncesine kadar her gün İran’a yönelik tehditlerde bulunarak askeri seçenek masada olduğunu söyler nükleer tesislerimizi hedef alacaklarını ifade ederdi. Halbuki bugün Amerika, İran ile hatıra fotoğrafı çekmek için yalvarıyor”diye ifade kullandı.

Siyasi olan nükleer anlaşmanın Amerika ile dümanlığın sona erdiği anlamına gelmediğinin altını çizen Tuğgeneral Purdestan, İmam Hamanei’nin beyatlarına atıfta bulunarak, Amerika’yı en büyük düşman ve şeytan olarak görmek gerektiğini açıkladı.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı, bütün komşularıyla ilişkileri sağlam olan İran’ın, dünya çapında İslami uyanışı güçlendirmek peşinde olduğunu kaydetti.

İran ve Amerika arasındaki ihtilafı siyasi bir ihtilaf olarak nitelendiren Purdestran, Beyz Saray’a girmek isteyen herhangi ABD yönetimi öncelikle Siyonist rejimi resmi olarak tanıdığına dikkat çekerek, Amerika’nın İran ile müzakere masına dost olarak değil bir düşman olarak oturduğunu hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.