Bugün, İran yolcu uçağının Amerika tarafından düşürülmesinin yıldönümü

  • 03 Temmuz 2015
  • 881 kez görüntülendi.
Bugün, İran yolcu uçağının Amerika tarafından düşürülmesinin yıldönümü

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı İran yolcu uçağına Amerika savaş gemisi tarafından temmuz 1988 tarihindeki saldırının, uluslar arası yasaların açıkça ihlali olduğunu belirtti.
İRİB’in bildirdiğine göre dışişleri bakanlığı dün akşam, İran hava yollarına ait Airbus tipi yolcu uçağına Amerika Vinses savaş gemisi tarafından temmuz 1988 yılında yapılan saldırının yıldönümünde olayda yakınlarını kaybeden ailelerle acılarını paylaştığını belirterek, olayın Amerika tarafından uluslararası yasaların açıkça çiğnenmesi olduğunu belirtti.
İran dışişleri bakanlığı ayrıca bu cinayetin Amerika hükümeti tarafından desteklenen devlet terörizmin açık bir örneği olarak tarih belliğinden asla silinmeyeceği, Amerika’nın insan hakları ile ilgili iddialarının boş ve temelsiz köklerini ayrıca uluslararası yasaların bu ülke tarafından ne denli ayaklar altına alındığını açıkça ortaya çıkardığının göstergesi olduğu belirtildi.
3 Temmuz 1988 tarihinde İran hava yollarına ait Airbus tipi yolcu uçağı 655 sayılı uçuşu sırasında İran’ın Fars Körfezi suları üzerineyken, Amerika Vinsens savaş gemisi tarafından fırlatılan iki füzeye hedef olarak 290 yolcu ve mürettebatı ile düşürüldü, olayda tüm yolcu ve mürettebat şehit oldu. Sivil yolcular arasında 66 çocuk, 53 kadın ve 46 yabacı uyruklu yolcu bulunuyordu.

İrib

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.