Bugün mazlum Filistin milleti ile dayanışma günü

  • 29 Kasım 2018
  • 1.722 kez görüntülendi.
Bugün mazlum Filistin milleti ile dayanışma günü

29 Kasım günü, her yıl mazlum Filistin milleti ile dayanışma günüdür. Bugünde bir çok ülkede bu bağlamda çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

29 Kasım mazlum Filistin milleti ile dayanışma gününde barış ve özgürlük taraftarları Filistin milletinin yanında yer alıyor ve bu insanların özgürlük, bağımsızlık ve bağımsız Filistin devleti kurma haklarına destek vererek siyonist rejim İsrail ve hamilerine itiraz ediyor.

29 Kasım 1947 tarihinde BM genel kurulu büyük bir adaletsizliğe imza atarak Filistin topraklarının bölünmesine karar verdi. BM genel kurulu 13 olumsuz oy, 10 çekimser oy ve bir yoka karşı 33 olumlu oyla Filistin topraklarını 181 sayılı kararnamesine göre böldü. Yine ilginçtir ki Amerika ve Sovyetler birliği devletleri bir çok konuda birbiriyle anlaşmazlık yaşadıkları halde bu konuda siyonistlerin lehine ve mazlum Filistin milletinin aleyhine oy kullandı.

Ancak bu kararname adaletten çok uzaktı ve bu yüzden BM genel kurulu 29 Kasım 1977’de bu günü Filistin milleti ile dayanışma günü olarak adlandırdı.

Bu yıl Filistin milleti ile dayanışma günü özellikle uzlaşmacı Arap rejimlerin Amerika’nın talimatı üzerine İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye çalışmaları ve yine ABD Başkanı Trump’ın hazırladığı Yüzyılın anlaşması adlı şom planda işbirliği yapmaları göz önünde bulundurulduğunda, büyük önem arzediyor.

Amerika’nın hazırladığı Yüzyılın anlaşması adlı kumpasta Kudüs siyonist rejime veriliyor ve Filistinli mültecilerin anavatanına geri dönüş hakkı yok sayılıyor, Filistin devleti ise Gazze şeridi ve Batı şeriadan geriye kalan küçük bir toprak parçasının üzerinde kuruluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.