Bugün ‘Şafakta 10 Gün’ün ilk günü

  • 01 Şubat 2020
  • 988 kez görüntülendi.
Bugün ‘Şafakta 10 Gün’ün ilk günü

Bugün Hicri şemsi takvime göre 2 Behmen, miladi 1 şubat 2020 cumartesi; bugün İran İslam inkılabı sürecinde ‘Şafakta 10 Gün’ün başlangıcıdır.

41 yıl önce böyle bir günde, 1 şubat 1979’da İslam cumhuriyetinin kurucusu  rahmetli İmam Humeyni -ra-, vatandan 15 yıllık bir ayrılık ve sürgünden sonra İran’a dönmüş ve İran halkı onu görkemli ve coşkulu bir şekilde karşılamıştı.

İmam Humeyni’nin -ra- İran’a dönüşünden 10 gün sonra, yani 22 Behmen (11 şubat 1979) tarihinde İslam inkılabı zafere ermiştir.

Bundan dolayı, yani İmam Humeyni’nin İran’a döndüğü tarih ile İslam inkılabının zafere erdiği tarih arasındaki 10 gün İran’da, ‘Şafakta 10 Gün’ olarak isimlendirilmiştir. Bu münasebetle de ‘Şafakta 10 Gün’ günlerinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

Bu yıl da Şafakta 10 Gün merasimleri, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, halkın çeşitli kesimleri, şehit aileleri, askeri ve siyasi yetkililerin katılacağı şekilde İmam Humeyni’nin -ra-mezarında başlayacak. Ayrıca Tahran Mehrabad havalimanı ile Beheşti Zehra mezarlığı arasında da konvoylar etkinlikler düzenleyecek. 

Yine bu münasebetle ülkedeki dini azınlıklar da çeşitli etkinlikler düzenleyecekler./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.