BURASI TÜRKİYE! HALKI ZEHİRLEYENLERE DEĞİL, BUNU İFŞA EDENLERE CEZA VERİLİR…

  • 23 Mayıs 2018
  • 1.770 kez görüntülendi.
BURASI TÜRKİYE! HALKI ZEHİRLEYENLERE DEĞİL, BUNU İFŞA EDENLERE CEZA VERİLİR…

Cumhuriyet gazetesinde gıda güvenliği ve halk sağlığı konlarında yazı yazan Şık’a aynı gazetede yayımlanan “Türkiye’yi kanser eden ürünleri devlet gizledi, biz açıklıyoruz! İşte zehir listesi!” başlıklı yazı dizisi nedeniyle soruşturma açıldı.
Sağlık Bakanlığı’nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmaya gerekçe olarak ‘göreve ilişkin sırrın açıklanması’, ‘yasaklanan bilgileri temin’, ‘yasaklanan bilgileri açıklama’ ve ‘takdir olunacak diğer suçlar’ gösterildi.

Vücut geliştiren sporcular kanser ilacını tüketti
Şık’ın yazı dizisinde Sağlık Bakanlığı’nın, 2011-2016 yılları arasında kanserden ölümlerin dünya ortalamasının üstünde olduğu Antalya, Ergene ve Dilovası’nda yaptığı araştırma ‘Sağlık Bakanlığı’nın halktan gizlediği araştırma’ olarak tanımlanıyordu. Araştırmadan referans alarak hazırlanan yazı dizisinde insan sağlığını tehdit eden pestisitin taze fasulye, biber, hıyar, marul, maydanoz, çilek, erik ve elmada maksimum kalıntı limitlerini aştığı kaydediliyordu.
‘KAMU SAĞLIĞINI İLGİLENDİREN KONULARDA SIR YA DA YASAK OLMAZ’

Şık, hakkında başlatılan soruşturmaya ilişkin kişisel Twitter hesabından şu ifadeleri kullandı:

“Bir akademisyenin asli sorumluluğu devlete ya da kurumlara değil halka karşıdır. Bu sorumluluk içinde olduğumuz şartlarda ne kadar aşındırılmış ve baskı altına alınmış olsa da hatırlamamız gereken gerçek şudur: Kamu sağlığını ilgilendiren konularda sır ya da yasak olamaz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.