Burucerdi: ABD, Suriye’yi parçalamaya çalışıyor

  • 28 Ocak 2018
  • 993 kez görüntülendi.
Burucerdi: ABD, Suriye’yi parçalamaya çalışıyor

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı, ABD’nin icraatının bu ülkenin hala teröristlere, güvensizlik çıkarılması ve bölge ülkelerinin parçalanmasına yardım ettiğini gösterdiğini vurguladı.

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Burucerdi, ABD’nin İran’a karşı kurduğu yeni projelerine işaret ederek, ABD’nin İran’ı karalama girişimlerinin boşa çıkartıldığına dikkat çekti.

Son günlerde gerçekleştirdiği Brüksel ziyaretini değerlendiren Burucerdi, şunları kaydetti: Avrupa Parlamentosu üyeleri arasında Trump hükümetine yönelik olumlu bir görüş söz konusu değildi ve orada yapılan ortak oturumda Trump’ın performansıyla birlikte bölgesel ve uluslararası politikaları hakkında önemli eleştiriler vardı.

Burucerdi, ABD’nin yeni başlattığı Suriye’yi bölme projesi konusunda, “Bana göre, bu çok çirkin ve aptalca bir adım. Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğünü kesinlikle savunuyoruz. Son yıllarda düşmanların yürüttüğü hedeflerden birisi olan Suriye ve Irak’ı parçalama projesinden herhangi bir sonuç ortaya çıkmadı” açıklamasında bulundu.

“Geçtiğimiz yıllarda, teröristler İran’a sızmak için çok uğraş gösterdi. Bu konuda farklı terör örgütleri özellikle de IŞİD çeşitli terör çeteleri eğiterek İran’a göndermeye çalıştı” diyen Alaaddin Burucerdi, tüm bu planlara rağmen Devrim Muhafızları’nın yanısıra İstihbarat Bakanlığı ve sınırdaki güvenlik birliklerinin İran batısında yürütülen terörizmle mücadelede başarılı olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.