Burucerdi: ABD’nin Irak’ı bölme planı, yenilgiye mahkumdur

  • 03 Mayıs 2015
  • 964 kez görüntülendi.
Burucerdi: ABD’nin Irak’ı bölme planı, yenilgiye mahkumdur

Ä°ran Ä°slami Åžura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu BaÅŸkanı Burucerdi, ABD’nin Irak’ı parçalama planının yenilgiye mahkum olduÄŸunu ifade etti.
ABD’nin Irak’ı bölmeye iliÅŸkin planına tepki gösteren Ä°ranlı vekil Burucerdi, ABD’nin Ä°slam dünyasında, tefrika, çatışma ve savaÅŸ çıkarma ve güç kazanmasına mani olmak için Ä°slam ülkelerini parçalama politikasına devam ettiÄŸini belirtti.
İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı, ABD ve müttefiklerinin yıllardır, bölge ülkelerini parçalama politikasını, bir strateji olarak takip ettiğini ifade etti.
Burucerdi, ABD’nin Irak’ta kendi askerleri için dokunmazlık hakkı alarak, bu ülkede askeri varlığını korumaya çalıştığını ancak Irak meclisi ve hükümetinin kararıyla bu planın tutmadığını söyledi.
Burucerdi, ABD’lilerin bir sonraki aÅŸamada, kendi hedefleri doÄŸrultusunda IŞİD’i kurduÄŸunu, ancak Irak dini merciliÄŸinin tedbiri ve Irak halkı ve ordusunun yoÄŸun katılımıyla bu örgütün de yenilmek üzere olduÄŸu iÅŸaretlerinin belirdiÄŸi, iÅŸte bütün bunların Irak’ı bölmek için olduÄŸunu sözlerine ekledi.
ABD Kongresine sunulan yeni bir tasarıda, Irak’ta Sünniler ve Kürtlere doÄŸrudan destek yapılmasına vurgu yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.