Burucerdi: ABD’nin kararını bekleyen devletler yenilgiye uğrar

  • 03 Aralık 2017
  • 1.308 kez görüntülendi.
Burucerdi: ABD’nin kararını bekleyen devletler yenilgiye uğrar

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Amerika’nın kararını bekleyen ülkelerin yenilgiye uğrayacağını söyledi.

İran İslami Şura Meclis Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, İran-Polonya Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Yardımcısı Norbert Obrycki ile görüştü.

İki ülke arasındaki münasebetlerin çok eskilere dayandığını belirten Burucerdi bu görüşmede, “İran ve Polonya arasındaki uygun ekonomik, siyasi ve kültürel kapasiteler, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesine yönelik birçok fırsat sağladı” dedi.

Burucerdi ilaveten, iki ülke meclisinin ikili ilişkilerin seviyesini yükseltebileceklerine dikkat çekti.

Bugünlerde terörizmin tüm dünyayı tehdit ettiğini ifade eden Burucerdi, “Uluslararası düzeyde ortak işbirliği sağlayıp terör olgusunun kökünü dünyanın her yerinde kazıması gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Burucerdi, Avrupa Birliği’nin nükleer anlaşmaya ilişkin ABD Başkanı Trump’ın mantıksız sözlerine itiraz ettiğine değinerek, şunları kaydetti: ”Bu anlaşma, İran ile AB için yeni bir ortam sağladı ve ABD’nin kararlarını bekleyen ülkeler, uluslararası rekabet piyasasında en büyük hüsranla kaybeden ülkeler olacaktır. Trump bölgede savaş ve çatışma peşindedir. ”

Norbert Obrycki da bu görüşmede, “Nükleer anlaşma, AB özellikle Polonya’nın İran’la karşılıklı ekonomik ilişkilerini geliştirmesi yönünde büyük bir fırsat yarattı. Bana göre hiçbir ülke tek taraflı olarak bu anlaşmayı ihlal etmeye hakkı yok” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.