Burucerdi: Amerika, İsrail ve Suud rejimi bölgede buhran çıkarma peşindeler

  • 11 Ocak 2018
  • 1.040 kez görüntülendi.
Burucerdi: Amerika, İsrail ve Suud rejimi bölgede buhran çıkarma peşindeler

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Amerika, siyonist İsrail ve Suudi rejimi üçlüsünün, bölgede buhran çıkarmayı programlarında öncelikli olarak yer verdiklerini söyledi.

Burucerdi,  Lübnan Hizbullah hareketi siyasi şurası Arap ve Afrika ilişkiler  sorumlusu Şeyh Hasan İzzeddin ile görüşmesinde, Amerika, İsrail ve Suudi rejiminin Irak ve Suriye’de IŞİD’den ümidini kestikten sonra, özellikle Irak’ın kuzeyindeki kürt bölgesinin Irak’tan ayrılma  projesinin yenilgiye uğramasından sonra, Lübnan’da  siyasi buhran çıkardıkları ve öte yandan Kudüs’ün Amerika tarafından siyonist İsrail’in başkenti olarak resmiyette tanındığını ama bütün bu oyunların  yenilgiye uğratıldığını söyledi.

Burucerdi, Suriye’de direniş ekseni güçlerinin teröristlere yönelik Suriye’de son zaferlerine de işaretle,  ‘direniş ekseninde çabalar aynı zamanda iktisadi savaşta da olmalı ve böylece İslam düşmanlarının sultasına son verilmelidir’ dedi.

Görüşmede Lübnanlı yetkili de, terörizmle ile mücadelede İran’ın yardımlarına teşekkür ederek, İran İslam Cumhuriyetinin direnişe destek veren en önemli ülke olduğunu belirterek, Amerika ve müttefiklerinin   yenilgisinde İran’ın en önemli rolü oynadığını söyledi.

Şeyh Hasan İzzeddin, Amerika’nın terör rejimi İsrail’e verdiği desteğe de temasla, ”Trump, baştan İsrail’in  ve terör örgütlerinin güçlendirilmesi için iktidara getirildi ve  şimdi de bu hedeflerini yürürlüğe koyuyor’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.