Burucerdi: Arabistan ABD’den silah satın alarak buhranlarını gizleyemez

  • 02 Temmuz 2017
  • 925 kez görüntülendi.
Burucerdi: Arabistan ABD’den silah satın alarak buhranlarını gizleyemez

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Suudi rejiminin Amerika’dan onmilyarlarca dolar silah satın alarak kendi içindeki buhranı ve ve bölge buhranlarını örtbas edemeyeceğini söyledi.

İran’ın kuzeydoğusunda yeralan Nişabur kentinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan  Alaaddin Burucerdi, gündemdeki konulara dair önemli açıklamalarda bulundu.

Burucerdi, İran-Suudi Arabistan ilişkilerine işaret ederek, Suudilerin hiç bir zaman İran’la iyi ilişkiler içinde olmak istemediklerini  söyledi.

Buurcerdi, ”11’inci Tahran hükümeti iktidara geldikten hemen sonra Suudilerle doğrudan müzakereye girebilmek için öneride bulunmuş ve dışişleri bakanları seviyesinde görüşmeler gerçekleşmişti. Fakat Suudi Arabistan’ın siyasi yapısının değişimiyle birlikte Suudiler yollarını değiştirdiler” dedi.

Burucerdi ilaveten, “Suudi Arabistan, petrol satışı sayesinde ABD’den milyarlarca dolar silah alarak ülke ve bölgesel sorunları örtbas edebileceğini sanıyor. Hele bir de Katar konusunda eski yanlışları tekrarlıyorlar” ifadesini kullandı.

İran’ın nükleer anlaşmanın ihlaline yönelik ilk adımı asla atmayacağını ve ABD’ye karşı dimdik duracağını vurgulayan Burucerdi, “İran, füze programı hususunda da herhangi bir yabancı baskı kabul edilmeyecektir, zira bu programlar ülkenin savunma ve önleyici gücü doğrultusundadır” şeklinde konuştu.

Tahran’ın her zaman direniş gücüne destek sağlayacağını bildiren Burucerdi, ”İran İslam Cumhuriyeti, askeri istişare vasıtasıyla ABD öncülüğündeki koalisyonun komplolarını boşa çıkarmak için Suriye’de bulunuyor. Bunun yanısıra bu ülkede defalarca ABD tarafından planlanan İran karşıtı komploları engellemiştir.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.