Burucerdi: Beşşar Esad Suriye halkının seçimlerde oy kullanmasıyla cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir

  • 22 Ağustos 2015
  • 824 kez görüntülendi.
Burucerdi: Beşşar Esad Suriye halkının seçimlerde oy kullanmasıyla cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Suriye’deki muhalif grupların Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın istifa etmesini istemelerinin demokrasiye aykırı olduğunu söyledi.

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi Lübnan El-Ehd Haber Ajansı’na verdiği demeçte “İran İslam Cumhuriyeti Suriye krizinin ilk başından beri bu krizin tek çözüm yolunun siyasi olduğunu vurgulayarak, Suriye krizine yönelik her türlü askeri müdahaleye karşı çıkıyordu” dedi.

Amerika ve müttefiklerinin Suriye’deki terör örgütlerini desteklediğini belirten Alaaddin Burucerdi, Amerika ve Batı’nın Suriye’ye karşı komplolarının boşa çıktığına değinerek, “Suriye’deki muhalif gruplar Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın istifa etmesini istiyor. İşte bu demokrasiye aykırıdır ve onların bu istekten vazgeçmeleri gerekiyor. Zira, Beşşar Esad Suriye halkının seçimlerde oy kullanmasıyla cumhurbaşkanı olarak seçilmiştir” diye söyledi.

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi sözlerinin devamında Amerika ve müttefiklerinin artık Suriye’deki krizin siyasi yollarla çözüleceğini farkettiklerini belirterek, “Suriye geleceğinin Cenevre veya başka bir mekanda değil, Suriye halkının kendi iradesiyle belirlenmesi gerekiyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.