Burucerdi: Bir ülke tek başına nükleer anlaşma konusunda karar alamaz

  • 22 Ekim 2017
  • 1.151 kez görüntülendi.
Burucerdi: Bir ülke tek başına nükleer anlaşma konusunda karar alamaz

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyon Başkanı Alaaddin Burucerdi, Amerikan başkanı Trump’ın Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşma aleyhindeki açıklamalarına işaretle, ”sözkonusu nükleer anlaşma ikili bir anlaşma değildir ve bundan dolayı tek bir ülke bu anlaşma hakkında karar alamaz” dedi.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı, dün Tahran’da Hollanda parlamentosu dış ilişkiler komisyonu sorumlusu Raymond Knops ile görüşmesinde, ‘Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması halinde İran’ın da milli çıkarları çerçevesinde uygun cevap vereceğini’ söyledi.

Burucerdi, İran’ın füze programının savunma amaçlı olduğunu ve nükleer anlaşmayla da irtibatının olmadığını belirterek, ”İran dünyanın diğer ülkeleri gibi dış tehditlerle karşı karşıyadır ve bundan dolayı da İran füze savunma programına devam edecektir ve bu mesele de müzakere edilemez” dedi.

Sözkonusu görüşmede Knops da, Trump’ın nükleer anlaşma aleyhinde tutum sergilediği bir ortamda dünya toplumunun nükleer anlaşmanın korunması ve yürürlüğünden yana olduğunu belirterek, ”Hollanda parlamentosunun bütün partilerinin nükleer anlaşmayı tamamen desteklediğini” söyledi.

Hollandalı yetkili, İran ve Hollanda arasında işbirliğinin geliştirilmesinin zaruretine de vurgu yaparak, Tahran’a yaptığı ziyaretin iki ülke arasında iktisadi ve kültürel olmak üzere her alanda ikili ilişkileri geliştirmek amacıyla yaptığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.