Burucerdi: BM, Suriye krizindeki görevini yerine getiremedi

  • 25 Ağustos 2018
  • 1.215 kez görüntülendi.
Burucerdi: BM, Suriye krizindeki görevini yerine getiremedi

Alaaddin Burucerdi, Birleşmiş Milletler’in (BM) İran’ın Suriye’nin yeni anayasası için yapılan görüşmelere davet edildiği yönündeki haberlere ilişkin değerlendirmede bulundu.

“İran, Türkiye ve Rusya, Suriye’nin yeni anayasasının hazırlanması için çok çaba sarfetmiştir. Bu hususta Suriye hükümetinin görüşleri esas alınmıştır” diyen Burucerdi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Suriye için yeni bir anayasanın hazırlanması Astana sürecinde adı geçen 3 ülke ve Suriye hükümeti arasında ele alınan konulardan biridir. Kanaatimce BM Suriye Özel Temsilcisi, Suriye anayasasının hazırlanması konusunda propaganda yapmaya çalışıyor. Çünkü İran ve Rusya’nın Suriye krizinin çözümü ve bu ülke sorunlarının azaltılması için sarfettiği çabalar inkar edilemez.”

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi, 7 yıldır devam eden Suriye krizinde BM’nin kendi görevini yerine getirmediğini belirterek, “BM, Suriye’deki çatışmaların engellenmesi ve mülteciler konusunda olumlu bir rol oynayamadı” ifadesini kullandı.

Burucerdi, “İran, Rusya ve Turkiye’nin ortak işbirliği Suriye’deki sorunların çözülmesi konusunda çok etkili olmuştur. Sadece Suriye halkı kendi ülkelerinin kaderini belirlemeli ve yeni anayasa da Suriyeli’lerin kullandığı oylarla hazırlanmalıdır” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.