Burucerdi: Irak dışişleri bakanı ile ikili ilişkilerin geliştirilmesini ele aldı

  • 14 Ocak 2017
  • 1.056 kez görüntülendi.
Burucerdi: Irak dışişleri bakanı ile ikili ilişkilerin geliştirilmesini ele aldı

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi ve Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi, ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve bölgesel son gelişmeleri ele aldılar.

İRNA’nın haberine göre, Burucerdi, sözkonusu görüşmede yaptığı açıklamada, iki ülke ilişkilerinin stratejik olduğunu belirterek, İran ve Irak ilişkilerinin iktisadi ve ticari alanda geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Burucerdi, ayrıca  Suriye ve Lübnan’a yaptığı son ziyaretlerin  neticelerine de işaretle, Kazakistan’da yapılacak Suriye barış müzakerelerinin, Suriye krizinin siyasi yoldan halledilmesi bakımından önemli olarak niteledi.

Bu arada Irak dışişleri bakanı İbrahim Caferi de, Ayetullah Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle taziyelerini bildirirken, iki ülke ilişkilerinin  doğru yolda ve gelişmekte olduğunu söyledi.

Öte yandan sözkonusu görüşmede Burucerdi, İbrahim Caferi’ye İran’da yapılacak Uluslararası Filistin  Konferansı’na katılması yönünde İran meclis başkanının davet mektubunu  teslim etti.

Burucerdi’nin  başkanlığında İran parlamento heyeti Irak parlamentosunun davetine binaen, ”Bağdat görüşmeleri ve IŞİD’den sonra Irak’ın geleceği” adlı konferansa katılmak için Bağdat’a gitmişti. Konferans ise bugün başlayacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.