Burucerdi: İran Avrupa ile ilişkileri geliştirmeye hazır

  • 01 Mart 2016
  • 873 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran Avrupa ile ilişkileri geliştirmeye hazır
Ä°ran Ä°slami Åžura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyon baÅŸkanı Alaaddin Burucerdi, Ä°ran’ın Avrupa ile iliÅŸkilerini geliÅŸtirmeye hazır olduÄŸunu söyledi.

Meclis Haber Ajansı’nın bildirdiÄŸine göre, Burucerdi, dün Avrupa BirliÄŸi dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini’nin Ä°ran’la iliÅŸkilerini geliÅŸtirmeye dair açıklamasıyla ilgili olarak, ”Ä°ran’ın, kendi çıkarları ve stratejisi doÄŸrultusunda Avrupa BirliÄŸi’yle iliÅŸkilerini geliÅŸtirmede bir sınırı yoktur’ dedi.

Burucerdi, Avrupa BirliÄŸi’nin Ä°ran’a yaptırımların uygulandığı dönemde herkesten daha fazla zarar gördüğünü belirterek, Avrupa BirliÄŸi ülkelerinin, Ä°ran’ı, kendi ürünlerini satmak ve içinde bulundukları iktisadi durgunluktan çıkmak için bir pazar olarak görmemeleri gerektiÄŸini de hatırlattı.

AB dış siyaset sorumlusu Fedrico Mogherini, daha önce yaptığı açıklamada, İran ve Avrupa Birliği arasında iktisadi ilişkilerin yeniden onarılmsı ve düzenli siyasi bir diyaloğun sürdürülebilmesi, iran ile AB ilişkilerinin yeniden onarılması yönünde her iki taraf arasında ortak bir temayül ve iradenin bulunduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.