Burucerdi: İran füze programlarıyla ilgili hiç bir ülkeyle müzakere etmeyecek

  • 25 Ocak 2018
  • 863 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran füze programlarıyla ilgili hiç bir ülkeyle müzakere etmeyecek

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Tahran’ın nükleer programlarını hiç bir ülkeyle müzakere etmeyeceğini söyledi.

Fars haber ajansına göre, Burucerdi, Brüksel’de Avrupa parlamentosu dış ilişkiler komite başkanı David Mc Allister ile görüşmesinde, İran’ın kitle imha ve nükleer silahların kullanılmasına şiddetle karşı olduğunu belirterek, düşmanın muhtemel saldırısına karşı caydırıcılık stratejisi  siyasetinin tek yolunun füze gücü olduğunu ve İran’ın da bu konuda kimseyle müzakereye oturmayacağını söyledi.

Burucerdi, ayrıca Avrupa Birliği’nin Amerikan başkanı Trump’ın nükleer anlaşma aleyhindeki açıklamalarına bir çok kez tepki gösterdiğini belirterek, bu tutumun gerçekte Avrupa Birliği’nin çıkarları çerçevesinde olduğunu ve aynı zamanda Amerika’nın siyasetlerinden ayrıldığını gösterdiğini söyledi.

Burucerdi, İran’ın Avrupa Birliği ile ilişkilerinin karşılıklı  çıkarlar ve saygı esasında olduğunu  belirterek, ”terörizmle mücadele, başta AB olmak üzere çoğu ülkelerle ortak işbirliğinin bir bölümü’ olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede, David Mc Allister de, Avrupa Birliği’nin İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmaya destek verdiğini belirtirken, iki taraf yetkilileri arasında karşılıklı anlayış çerçevesinde  müzakerelerin işbirliğinin gelişmesine vesile olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.