Burucerdi: İran halkı nükleer programın yok olmasına izin vermez

  • 02 Kasım 2015
  • 936 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran halkı nükleer programın yok olmasına izin vermez

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı, “İran nükleer programını ortadan kaldırmayacak” dedi.

İran İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, Kazvin şehrinde yaptığı konuşmada “Şehitlerin hatırına nükleer programı ortadan kaldırmamalıyız” diye ifade etti.

İslam İnkılabı’nın vuku bulmasının asıl nedeninin halkın İmam Humeyni’nin dediklerini uyarak Pehlevi rejimine karşı isyan ettiğinde yattığını dile getiren Burucerdi, “Amerika Cumhurbaşkanı’na hiçbir zaman nükleer programdan vazgeçmeyeceğimizi söylemeliyiz” diye konuştu.

İran’ın bugün İslam uygarlığı modeli olarak kendisini İslam dünyasına gösterebildiğinin altını çizen Burucerdi, “Biz bütün özgürlükçü halkların esin kaynağı olarak istikbara karşı direniyoruz” diye kaydetti.

Bugün bu gururlu konuma ulaşmanın asıl sebebinin şehitlerin fedakarlıklarından kaynaklandığını aktaran Burucerdi, “Herşeyimizi şehitlere borçlu olduğumuz için onları kazançlarını korumak durumundayız” diye açıkladı.

Aşura mektebinin öğrettiği derslerinden birinin zulmü kabul etmemek olduğunun da altını çizen Burucerdi, şehitlerin de bu yönde adım attığını ve Aşura mektebini koruma işini üstlendiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.