Burucerdi: İran hiç bir şekilde füze gücü konusunda müzakere etmeyecek

  • 23 Ekim 2017
  • 1.144 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran hiç bir şekilde füze gücü konusunda müzakere etmeyecek

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon başkanı Alaaddin Burucerdi, İran’ın hiç bir şekilde kendi füze ve savunma gücünü masaya yatırmayacağını söyledi.

Burucerdi, dün Tesnim haber ajansına verdiği demeçte, bazı Avrupalı yetkililerin İran’ın  füze gücü konusundaki açıklamalarına işaret ederek, İran’ın defalarca savunma gücüyle Kapsamlı Ortak Eylem Planı  (KOEP) olarak bilinen nükleer anlaşma ve nükleer müzakerelerle arasında hiç bir irtibatın olmadığını belirterek ‘savunma gücü konusu İran’ın kırmızı çizgisidir’ dedi.

Burucerdi, her ülkenin muhtemel tehditlere karşı  savunma teçhizatlarına sahip olmasının en tabii hakkı olduğunu belirterek ”İran İslam Cumhuriyeti savunma, füze gücü ve kendi  savunmasını  güçlendirmiştir ve hiç bir ülkeyle hiç bir şekilde füze meselesi ve savunması konusunda müzakere etmeyecektir’ dedi.

Alaaddin Burucerdi, bazı ülkelerin baskı yoluyla İran’ın savunma alanına karşı mücadele edeceklerini  düşündüklerini ve bunun yanlış bir düşünce olduğunu belirterek, ‘Çünkü İran’ın savunma ve füze meselesi müzakere edilemez” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.