Burucerdi: İran Terörist Gruplar Arasında Fark Gözetmeden Onlarla Mücadeleye Devam Edecektir

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.102 kez görüntülendi.
Burucerdi: İran Terörist Gruplar Arasında Fark Gözetmeden Onlarla Mücadeleye Devam Edecektir

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı; İran müsteşar ülke olarak teröristler karşısında Suriye Devleti ve halkını savunmaya devam edeceğini açıkladı.

İslam Konseyi Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi: “İran İslam Cumhuriyeti teröristler ile mücadele etmekte kararlıdır ve hiçbir şekilde terörist gruplar arasında fark gözetmeyecektir. İran, bazı ülkeler gibi terörizmi iyi ve kötü olarak ikiye ayırmıyor.” açıklamasında bulundu.

İran’ın müsteşar ülke olarak teröristler karşısında Suriye Devleti ve halkını desteklemeye devam edeceğini açıklayarak; “Biz hakkımızı, Suriye devleti ve halkını savunmaya devam ederek kullanıyoruz. Bu hak doğrultusunda Suriye devleti ve halkının IŞİD ve diğer terörist gruplarla olan savaşında Suriye halkının yanında olacağız.

Ellerini Suriye ve Yemen halkının kanına bulayan bazı bölge ülkelerinin teröristleri koruduğuna değinerek; “Bazı bölge ülkelerinin terörizm ile mücadele konusunda sergiledikleri tavrı şeffaflaştırmasını ve teröristlere perde arkasından yardım etmeyi bırakmalarını tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.

Meclis Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı konuşmasının sonunda şöyle belirtti; İran’ın güvenliğini zedelemek amacıyla yapılan terörist saldırıya İran’ın füze saldırısıyla verdiği cevap, İran Silahlı Kuvvetleri’nin teröristlerin tahriklerine ne derecede cevap verebileceğini göstermiş oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.