Burucerdi: İslam ve bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü zaruridir

  • 06 Ekim 2017
  • 986 kez görüntülendi.
Burucerdi: İslam ve bölge ülkelerinin toprak bütünlüğü zaruridir

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, İran’ın İslam ve bölge ülkelerinin topraklarının parçalanmasına izin vermeyeceğini söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Burucerdi dün Suriye’nin başkenti Şam’da düzenlediği basın toplantısında, ”Irak Kürt bölgesindeki gelişmelerle bölgede terör örgütü IŞİD’in çöküşünün birbiriyle irtibatlı olduğunu zira Amerika ve siyonist rejimi İsrail’in dünyanın en stratejik ve hassas bu bölgesinde huzursuzluk peşinde olduklarını belirterek, bunun için düşmanların bütün imkanlarını seferber ettiklerini, İslam ve bölge ülkelerinin ise bu duruma ve siyonistlerin bölgedeki her türlü komplolarına karşı mücadele etmelerini söyledi.

Alaaddin Burucerdi, IŞİD’in Suriye’nin Halep ve DeyruzZur bölgelerinde ve de Irak’ın Musul kentinde aldığı yenilgiler ve bunun hemen ardından Irak Kürdistan bölgesinin Irak’tan ayrılmayı içeren gayri meşru referandumun girişiminin Amerika ve siyonist İsrail’in stratejilerinin bir parçası olduğunu söyledi.

Burucerdi, Astana’da Suriye görüşmelerine de temasla, İran, Rusya ve Türkiye’nin işbirliğiyle Astana’da Suriye konusunda önemli kararların alındığını ve bu doğrultuda Suriye’de çatışmasızlık bölgelerinin oluşturulduğunu belirterek bunun önemli bir kazanım olduğunu söyledi.

Burucerdi, Suriye’de yaşanan gelişmelerin geleceğine dair umutlu olduklarını belirterek, ama Suriye buhranının perde arkasında Amerika ve siyonist İsrail’in var olduğunu belirtti.

İslami Şura Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, ‘’Suriye yapılan fedakarlıklar sayesinde ve liderlerinin etrafında birliktelikle geçmişten daha güçlü olarak krizden çıkacaktır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.