Burucerdi: Katar’dan bir heyet, Ruhani’nin Cumhurbaşkanlığı görevini devralma törenine davet edildi

  • 31 Temmuz 2017
  • 999 kez görüntülendi.
Burucerdi: Katar’dan bir heyet, Ruhani’nin Cumhurbaşkanlığı görevini devralma törenine davet edildi

İran Meclisi Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Burucerdi, Katar’dan bir heyetin Ruhani’nin Cumhurbaşkanlığı görevini yeniden devralma törenine davet edildiğini belirtti.

İran Meclisi Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Alaaddin Burucerdi, bölge turu kapsamında Katar’a gerçekleştirdiği resmi ziyarette bugün Katar Başbakanı Abdullah bin Nasır Al Sani ile görüştü. Bu görüşmede Katar krizi başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı belirtildi.

Burucerdi, başkent Doha’da gerçekleşen görüşmede, İran Meclis Başkanı Ali Laricani’nin gönderdiği Ruhani’nin Cumurbaşkanlığı görevine yeniden başlama törenine katılım davetiyesini Katar Başbakanı’na sundu.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve BAE başta olmak üzere bazı Arap ülkelerin Katar’a yönelik uyguladıkları yaptırımların zalimce olduğunu ifade eden Burucerdi, bu ülkenin zorlukları başarılı bir şekilde sonlandırarak üstesinden gelmesini temenni etti.

Katar Başbakanı da bu görüşmede, ülkesinden bir heyetin Ruhani’nin göreve başlama törenine katılacağını açıklayarak, İran’ı zor şartlar altında olan Katar yanında durduğundan dolayı takdir etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.