Burucerdi: Lübnan Hizbullahı bölgede terörizme karşı çok önemli bir güçtür

  • 28 Ocak 2018
  • 1.044 kez görüntülendi.
Burucerdi: Lübnan Hizbullahı bölgede terörizme karşı çok önemli bir güçtür

İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi, Lübnan Hizbullah hareketini bölgede terörizme karşı çok önemli bir güç olarak niteledi.

Brüksel’de temaslarda bulunan İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi,  dün Avrupa Parlamentosu dış ilişkiler komitesi temsilcileriyle oturumunda, Lübnan Hizbullah hareketinin  Lübnan hükümeti ve meclisinde önemli konuma ve role sahip olduğunu belirterek, ‘Hizbullah hareketinin bölgede terör örgütünün yenilgiye uğratılmasında da çok büyük bir rol oynadığını söyledi.

Burucerdi, İran’ın halihazırda 3 milyon Afganlı mülteciye evsahipliği  yaptığını hatırlatarak, ‘elbette uluslararası toplumun  mülteciler ve göçmenler konusunda ciddi bir sorunla karşı karşıya olduğunu’ ama İran’ın mülteciler konusunda  ciddi bedel ödediğini belirtti ve İran’ın 3 milyon Afgan mülteciye evsahipliğinin önemine vurgu yaptı.

Burucerdi, İslam inkılabı rehberinin emri üzerine Afganlı bütün mülteci çocuklarının  hangi yolla İran’a gelirse gelsin onların  İran okullarında okumalarına imkan verilmesine de işaretle, İran’ın mültecilere bakışının insani olduğunu ama bazı Avrupa ülkelerinin mültecilere şiddet uyguladığına dikkat çekti.

Burucerdi, mülteciler sorununun kökünün kazınması gereğine  değinerek, Amerika’nın başta Ortadoğu bölgesi olmak üzere dünyanın değişik yerlerinde  güvensizlik ortamı oluşturmasının komşu ülkeler ve Avrupa’ya mülteciler meselesinin başlıca sebebi olduğunu  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.