Burucerdi: Nükleer anlaşma kesinlikle değiştirilmeyecektir

  • 01 Temmuz 2017
  • 1.066 kez görüntülendi.
Burucerdi: Nükleer anlaşma kesinlikle değiştirilmeyecektir

İran Meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyon başkanı Alaaddin Burucerdi, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmanın hiç bir zaman değiştirilmeyeceğini söyledi.

Burucerdi, dün Amerika’nın BM’deki daimi temsilcisinin nükleer anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dair açıklamasına gösterdiği tepkide, ”nükleer anlaşma uluslararası bir anlaşmadır ve bunun yeniden gözden geçirilmesi bir ülkenin tek başına işi değildir ve nükleer anlaşma (KOEP) asla değiştirilmeyecektir” dedi.

Burucerdi’nin Trump yönetiminin iktidara yeni geldiğini ve nükleer anlaşmanın uluslararası ve bir kaç ülke arasında bir anlaşma olduğunu bilmediğini belirterek, ”Yani İran karşısında AB’nden ayrı olarak 6 ülke bu anlaşmayı imzalamıştır” dedi.

İran meclisinin sözkonusu komisyonu başkanı, önemli olanın Amerika’nın bu anlaşma karşısında taahhütlerini yerine getirmesi olduğunu belirterek, bu uluslararası önemli anlaşmayı icra etmesi gerektiğini  ve İran aleyhinde yeni yaptırımlar, nükleer anlaşmayı doğru yolundan çıkaracak girişimlerden el çekmesi gerektiğini’ söyledi.

Burucerdi, Amerikan yönetiminin her hangi bir adım atması halinde İran’ın da kendi haklarını savunma çerçevesinde karşılık vereceğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.