Burucerdi: Suriye, bu krizden daha güçlü olarak çıkacak

  • 05 Ekim 2017
  • 1.338 kez görüntülendi.
Burucerdi: Suriye, bu krizden daha güçlü olarak çıkacak

İran İslam Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Sorumlusu Alaeddin Burucerdi, Suriye’nin kendi liderlerinin fedakarlık, dirayet ve ittihatları sayesinde geçmişe oranla bu krizden daha güçlü olarak çıkacağını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre dün Halep şehrinde incelemelerde bulunan İran İslam Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Sorumlusu Alaeddin Burucerdi İran İslam Cumhuriyetinin Suriye’nin yanında kalmaya devam edeceğini ve tüm Suriye topraklarının tamamen terör örgütlerinden temizlenmesine değin yardımlarını sürdüreceğini bildirdi.

Suriye krizi 2011 yılında Arabistan, Amerika ve müttefiklerinin desteğiyle terör örgütlerinin yoğun saldırısı ile baş göstermiş olup siyonist İsrail rejiminin güvenliğinin sağlanması amaçlanmıştır. Fakat Suriye ordusu ve halk direniş güçleri, direniş cephesinin de yardımıyla özellikle son aylarda teröristlere tüm destekçileri ile birlikte ağır darbeler indirmeyi ve Suriye topraklarının büyük kesimini yeniden kurtarmayı başarmışlardır.

Burucerdi dün ayrıca Suriye dışişleri bakanı Muallimle de bir araya gelerek görüşmüştü.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede; terörle mücadelede ortak çabaların yanı sıra özellikle Irak’ın kuzeyinde son olarak yapılan referandum başta olmak üzere bölgesel ve uluslar arası gelişmeler masaya yatırıldı.

Ele alınan meselelerde tam bir görüş birliğinin kaydedildiği görüşmede iki taraf Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması gereğinin altını çizdi. Aynı zamanda yapılan referandumun bölgeye ve terörle mücadeleye olumsuz etkilerine karşı uyarı yapıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. mümin dedi ki:

    İnşallah inşallah gam yok, gam yok bekleyen güzellikler var. Düşman o kadar çok lakin gök sema yerde dost daha çok. Allah şehitlerine hergün yasım var ve anıyorum namazlar öncesi…

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.