Burucerdi, Suriye Dışişleri Bakanı ve Meclis Başkanı ile görüştü

  • 04 Ekim 2017
  • 982 kez görüntülendi.
Burucerdi, Suriye Dışişleri Bakanı ve Meclis Başkanı ile görüştü

Şam’da bulunan İran İslami Şura Meclisi Ulusla Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi, Suriye Dışişleri Bakanı ve Meclis Başkanı ile görüştü. Görüşmede IKBY’nin referandumunun olumsuz sonuçlarına dikkat çekildi.

Burucerdi ayrıca Suriye Meclis Başkanı Hamude Yusuf Sabağ ile ikili ilişkiler ve tekfirci terörizmle mücadelede iki ülkenin koordinasyon çalışmaları ele aldı.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim bugün Suriye’ye iş ziyaretinde bulunan İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Sorumlusu Alaeddin Burucerdi ve ona eşlik eden heyet ile bir araya geldi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin ele alındığı görüşmede; terörle mücadelede ortak çabaların yanı sıra özellikle Irak’ın kuzeyinde son olarak yapılan referandum başta olmak üzere bölgesel ve uluslar arası gelişmeler masaya yatırıldı.

Ele alınan meselelerde tam bir görüş birliğinin kaydedildiği görüşmede iki taraf Irak’ın toprak bütünlüğü ve egemenliğinin korunması gereğinin altını çizdi.

Aynı zamanda yapılan referandumun bölgeye ve terörle mücadeleye olumsuz etkilerine karşı uyarı yapıldı.

Görüşmede Suriye Dışişleri Bakanı; ülkesinin terörizme karşı savaşı tamamen onu yok edinceye kadar süreceğini kaydetti.

Muallim ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’ne Suriye’ye kapsamlı desteğinden dolayı teşekkür etti.

Burucerdi de görüşmede; İran ile Suriye meclisleri arasında münasebetlerin güçlendirilmesine vurgu yaptı, İran’ın Suriye’ye terörizmle mücadelenin yakında gerçekleşeceği zafer ve Suriye’de barış ve istikrarın sağlanana kadar sürdüreceğini vurguladı.

Burecerdi ayrıca Suriye Meclis Başkanı Hamude Yusuf Dabağ ile ikili münasebetler ve tekfirci terörizmine karşı mücadeleyi ele aldı.

Burucerdi dün bir heyet başkanlığında Şam’a gitti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.