Burucerdi: Suriye’nin terörizm karşısındaki zaferi yakındır

  • 04 Ağustos 2016
  • 799 kez görüntülendi.
Burucerdi: Suriye’nin terörizm karşısındaki zaferi yakındır

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Burucerdi, Suriye ordusunun son başarılarının özellikle Halep cephesindeki kazanımlarının daha büyük zaferleri müjdelediğini bildirdi.

İRİB’in bildirdiğine göre İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Burucerdi, Suriye üst düzey yetkililerle görüşmek için üst düzey bir heyet başkanlığında  Şam’a gitti. Şam’da basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Brucerdi, Suriye halkının terörizm karşısındaki kesin zaferinin çok yakın olduğunu ve İran’ın Suriye’yi desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

Suriye’nin onlarca ülkeden bölgeye gönderilen teröristlerden tamamen temizlenmesi yönündeki temennisini dile getiren Brucerdi, ayrıca Suudi rejimi ile siyonist İsrail rejiminin kendi ilişkilerini normalleştirmelerini kınayarak, Filistin meselesinin her zaman İran ve İslam dünyasının en öncelikli meselesi olduğunu ve olmaya da devam edeceğini söyledi.

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı dün ayrıca Suriye Meclis başkanı  Hediye Abbas ile de görüşerek iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi zaruretini hatırlattı ve İran ve Suriye’nin bölgede direnişin temel direkleri olduklarını ve düşmanların komploları karşısında direnişlerini sürdüreceklerini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.