Burucerdi: Suudi yöneticiler, kamuoyunu kandırma peşindedir

  • 25 Haziran 2017
  • 1.240 kez görüntülendi.
Burucerdi: Suudi yöneticiler, kamuoyunu kandırma peşindedir

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Mescid-i Haram’a yönelik başarısız saldırı haberinin, Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin değiştirilmesinden kamuoyunun dikkatini saptırmak için şeytani bir gündem oluşturmaktan ibaret olduğunu belirtti.

İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Burucerdi,  sözkonusu başarısız terör saldırısını, Suudi Arabistan Kralının, Veliaht Prensi’ni değiştirme kararının ardından bu ülkede patlak veren son kriz çerçevesinde değerlendirerek, Al-i Suud hanedanı içinde Veliaht Prensi’nin değiştirilmesine tepki ve muhalefete neden olduğu için, Suudi yöneticilerin ülke kamuoyunu kandırmaya çalıştığını kaydetti.

Burucerdi, Suudi Arabistan hakimiyetinde gizli bir krizin Veliaht Prensi’nin değiştirilmesi ardından yaşandığı gerçeğine dikkat çekerek, Al-i Suud hanedanında önemli sayıda kişinin bu karara karşı çıktıklarını vurguladı.

Suudi Arabistan Kralı geçen Çarşamba günü Muhammed Bin Naif’i görevden alarak, oğlu Muhammed Bin Selman’ı Veliaht Prensliği’ne getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.