Burucerdi: Türkiye’nin Irak ve Suriye politikası zararla sonuçlanacak

  • 17 Ekim 2016
  • 985 kez görüntülendi.
Burucerdi: Türkiye’nin Irak ve Suriye politikası zararla sonuçlanacak

İran Meclisi Milli Güvenlik Komisyonu Başkanı Alaadin Burucerdi, bölgesel gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mehr muhabirine konuşan İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Suriye krizine değinen Burucerdi, bu ülkede günbegün meşru Şam hükümetinin varlığına daha çok ihtiyaç duyulduğunu belirterek, ABD ve terör örgütlerinin Suriye’de yenilgiye uğradığını söyledi.

S-400 füze savunma sistemlerinin Rusya tarafından Suriye’de konuşlandırılmasına işaret eden Alaaddin Burucerdi, “Bu konu, Suriye’deki krizin daha iyi bir duruma gelmesini sağlamıştır. Ayrıca ABD’yi de geri çekilmek zorunda bırakmıştır” ifadesini kullandı.

İranlı yetkili, “ABD’nin Halep’te ateşkesin sağlanması gerekliliğini ileri sürmesi, Suriye ordusu ve halk birliklerinin zafere ulaştığını gösteriyor. Zira ki Halep’te daralan kuşatmayla  beraber ABD ve müttefiklerinin politikası daha çok çıkmaza girmiştir” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin Suriye topraklarına girmesini de yeni bir olgu olarak niteleyen Burucerdi, bu olayın Türkiye’nin eski hataları gibi zararla sonuçlanacağını ifade etti.

Alaaddin Burucerdi, sözlerinin sonunda da Türkiye’nin Ortadoğu siyasetine değinerek, “Bu ülkenin Irak ve Suriye’ye karşı siyasetini değiştirmesinden başka bir çaresi yoktur. Çünkü Irak halkı, Türk askerlerin ülkelerindeki varlığına itiraz ediyor. Nitekim ki son günlerde de Irak, BM Güvenlik Konseyi’ne dava açmıştır” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.