Burucerdi: Türkiye’nin Suriye politikalarını gözden geçirme zamanı gelmiştir

  • 08 Ağustos 2016
  • 703 kez görüntülendi.
Burucerdi: Türkiye’nin Suriye politikalarını gözden geçirme zamanı gelmiştir

İran İslami Şura Dış Politika ve Savunma Komisyonu Başkanı Alaeddin Brucerdi, Türkiye’nin Suriye politikasında değişiklik ve bölge huzur ve güvenine yardım için uygun fırsat olduğunu söyledi.

İslami Şura Meclisinden bazı milletvekilleri ile Şam’da temaslarda bulunan Brucerdi, düzenlediği basın toplantısında, teröristi destekleyen ülkelerin kendi milletleri ve teröristten zarar gören ülkelere hesap vermeleri gerektiğini söyledi.

Teröre destek veren ülkelerdeki vuku bulan olayların terörizmin sınır tanımadığını ispatladığını ifade eden Brucerdi, ‘’İran, terörizmle mücadelede Suriye’nin ve Irak’ın yanında ve bu ülkelere yardım değişmeyen bir politikadır’’ dedi.

İran parlamento heyetinin Suriye ziyaretinin İran’ın direniş eksenine destek ve Siyonist rejimle mukabile çerçevesinde yapıldığını vurgulayarek, İran’ın Suriye’ye desteklerinin devam edeceğini söyledi.

Suriye krizinin çözüm yolunun Suriyeli guruplar arasında dış müdahale olmadan müzakere olduğunu vurgulayan Brucerdi, BM’nin bu husustaki görevini yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.