Burucerdi: UAEK’nun raporu ABD’nin iddialarını bir kez daha yalanladı

  • 25 Åžubat 2018
  • 1.074 kez görüntülendi.
Burucerdi: UAEK’nun raporu ABD’nin iddialarını bir kez daha yalanladı

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyon Başkanı Alaaddin Burucerdi, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun yayınladığı raporda İran’ın nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını yeniden onaylamasının Amerika’nın dışı ve siyasi iddialarını bir daha boşa çıkardığını söyledi.

UAEK geçtiğimiz perşembe günü yayınladığı raporda, ‘İran’ın nükleer faaliyetlerinin tamamen Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak bilinen nükleer anlaşmaya tam bağlı kaldığını onaylamıştı’.

Burucerdi yaptığı açıklamada, UAEK’nun sözkonusu raporunun İran’ın bir daha uluslararası alanda taahhütlerine bağlı kaldığını gösterdiğini bildirdi.

Burucerdi, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Yönetim Kurulu’nun 5-9 mart tarihlerindeki gelecek oturumuna da işaretle, orada Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun 10. raporunun inceleneceğini söyledi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, nükleer anlaşmayı bozmayı amaçlamakta ama dünya, Trump’ın bu tutumuna karşı ve bundan dolayı da Trump, iktidarının üzerinden geçen 1 yılı aşkın süreçte nükleer anlaşmayla ilgili hedefinde yenilgiye uğradı ve sürekli boş bahanelerle nükleer anlaşmanın yürürlüğünü engellemeye çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.