Burucerdi, Yemen’de soykırım ve Bahreyn’de halka yapılan zulmü kınadı

  • 08 Mart 2018
  • 989 kez görüntülendi.
Burucerdi, Yemen’de soykırım ve Bahreyn’de halka yapılan zulmü kınadı

İran İslami Şura Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanı Alaeddin Burucerdi, Suudi Arabistan’ın bölgede sürdürülebilir barış sağlanmasına katkı sağlayacak koşullar oluşturması gerektiğinin altını çizdi.

Burucerdi bugün yaptığı açıklamada, Yemen’deki soykırım ve Bahreyn’de halka karşı yıllardır süren zulmü kınayarak, bölgeye dayatılan savaşların vekalet savaşları olduğunu, Amerikalıların Irak’ta yenildikten sonra ve kendi askerlerinin ölümünü engellemek için vekalet savaşını bölgeye dayattığını ifade etti.

Ulusal Güvenlik Komisyonu Başkanı, ABD’nin dünyada bir güvenlik sorunu haline geldiğini, gittiği her yerde krize yol açtığını vurguladı.

ABD’nin sadece zorbacılıktan anladığına değinen Brucerdi, İran’ın Rusya Devlet Başkanı’nın ABD yönetiminin lafazanlığına karşı izlediği politikaları övdüğünü, aynı politikanın İslami İran’da da takip edildiğini belirtti.

Burucerdi ayrıca, İran ile Suudi Arabistan arasındaki anlaşmazlığın Şii-Sünni anlaşmazlığı olmadığını, İran’ın defalarca Suudi Arabistan ile bölgedeki sorunların çözümü için diyaloğa hazır olduğunu deklare ettiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.