Buseyna Şaban: İran’la askeri anlaşma, ABD’nin ‘Sezar’ yasasına karşı ilk adım

  • 11 Temmuz 2020
  • 3.720 kez görüntülendi.
Buseyna Şaban: İran’la askeri anlaşma, ABD’nin ‘Sezar’ yasasına karşı ilk adım

Suriye cumhurbaşkanı Beşar Esad’ın siyasi ve basın danışmanı Buseyna Şaban, İran ve Suriye arasında askeri anlaşmanın imzalanmasını, ABD’nin Suriye’ye karşı ‘Sezar’ yasasının yenilgiye uğratılmasında ilk adım olduğunu söyledi.

İran genel kurmay başkanı tümgeneral Muhammed Bageri ve Suriye savunma bakanı Ali Abdullah Eyüb geçen çarşamba günü iki ülke arasında askeri işbirliğini içeren anlaşma imzalamışlardı.

Buseyna Şaban, dün gece Yemen El’Mesire kanalına telefonda yaptığı açıklamada, Amerika’nın Suriye aleyhindeki ‘Sezar’ yaptırım kanununun kanunsuz olduğu ve bunun Suriye halkını cezalandırmak olduğunu belirterek, bu durumun İran’ı nasıl daha güçlü hale getirdiyse, Suriye’yi de güçlü hale getireceğini ve Suriye’ye yönelik muhasaranın Suriye’de fırsata dönüşeceğini söyledi.

Buseyna Şaban, Amerika’nın sözkonusu yaptırım ve muhasara girişimiyle mücadele için Suriye’nin diğer ülkelerle daha fazla işbirliği yapacağını belirterek, Rusya ve Çin gibi ülkelerle ilişkileri daha da güçlendireceklerini söyledi.

ABD Kongresinde Aralık 2019’da kabul edilen ve 17 Haziran’da yürürlüğe giren yasa Suriye halkının da tepkisine neden olmuştu.

17 Haziran’da yürürlüğe giren yasaya göre Suriye yönetimine, Rusya ve İran adına hareket eden üstlenici şirketlere destek sağlayan ya da onlarla büyük miktarda para alışverişinde bulunan yabancı kişi ve kuruluşlara yaptırım uygulanabilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.