Buseyna Şaban: Savaş Yanlısı Değiliz, Fakat Savaşa da Hazırız

  • 12 Nisan 2018
  • 1.381 kez görüntülendi.
Buseyna Şaban: Savaş Yanlısı Değiliz, Fakat Savaşa da Hazırız

Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Danışmanı Büseyna Şaban; ABD ve müttefiklerinin radikal teröre karşı en etkin savaşı veren Suriye ve müttefiklerine karşı bulunduğu gövde gösterisini eleştirdi.

Meyadin Televizyonu ile röportajında Şaban; ABD ve müttefiklerinin bulundukları güç gösterisi ve savurdukları tehditlerin Suriye ordusunun Doğu Ğuta’da bu devletlerin edat olarak kullandıkları radikal teröre karşı şanlı zaferleri ardından geldiğine dikkat çekti. Şaban tüm bunların ordu birliklerimizin radikal teröre karşı zaferleri sabote etme amaçlı psikolojik bir savaş olup terör örgütleri ve işverenlerinin planlarının çökertilmekte olduğunu yansıttığını söyledi.

Şaban tüm bu tehdit ve tırmandırmaların Doğu Ğuta’da yok edilen radikal teröristleri kurtarmada hedefine ulaşacağını düşünmediğini belirtti. Dünyanın artık daha önce olduğu gibi ABD ve müttefikleri için serbest bir sahadan ibaret olmadığını ifade eden Şaban; uluslar arası denge ve adaleti sağlamayı amaçlayan bir gücün de mevcut olduğunu ifade etti.

Şaban; “bizler savaş yanlısı değiliz. Fakat dayatılması halinde savaştan korkmuyor ve kendimizi savunmaya hazırız. Öyle ki güç dengesi ciddi derecede Suriye’nin lehine dönüştü. Suriye şu an eskisinden çok daha güçlüdür.” İfadelerini kullandı.

Doğu Ğuta’da radikal terör ve işverenlerine karşı sağlanan zaferlerin yedi yıldır Suriye ve halkına karşı terörün edat olarak kullanılıp yürütülen savaşta belirleyici önemli değişimler teşkil edeceğini belirten Şaban; bu zaferlerin ABD ve Siyonizm’in yeni Ortadoğu planını hezimete uğratmada büyük bir adım sayıldığını kaydetti.

Şaban Suriye ordusu ve müttefiklerinin Suriye’nin her karış toprağını terör ve destekçilerinden kurtarma gücüne sahip olduğu yönünde tüm dünyaya önemli bir mesaj niteliğinde olduğunun da altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.