Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin 28’inci Cumasında 3 Filistin’li şehit olurken 376’sı da yaralandı

  • 06 Ekim 2018
  • 1.090 kez görüntülendi.
Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin 28’inci Cumasında 3 Filistin’li şehit olurken 376’sı da yaralandı

Gazze halkının Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşleri kapsamında dün (5 Ekim) yaptığı barışçıl gösteriye ateş açıp, göz yaşartıcı bomba yağdırarak müdahale eden işgal güçleri biri çocuk 3 kişiyi şehit etti 376 kişiyi de yaraladı.

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gazze halkının ‘Kararlılık ve Direniş’ Cumasında dün   yaptığı faaliyetlere işgal güçlerinin ateş açması, plastik mermi ve göz yaşartıcı bombalarla saldırması sonucu 12 yaşındaki Faris Es-Sersavi adındaki Filistinli çocuk ile diğer iki Filistinli gencin şehit olduğunu, 7’si ağır 376 kişinin yaralandığını, bunlardan 192’sinin hastanelere sevk edildiğini duyurdu.

Bakanlık açıklamasında yaralılar arasında 10 kadın ile 30 çocuğun olduğunu, saldırılarda bir ambulansla bir sağlık çadırının da isabet aldığını kaydetti.

Bölgede bulunan Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri ise verdiği bilgide, işgal güçlerinin barışçıl gösteri düzenleyen masum ve savunmasız halka ateş açması, gaz bombalarıyla ve atık sularla saldırması sonucu göstericilerden ikisinin şehit olduğunu, onlarcasının da yaralandığını belirtti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri ayrıca, Gazze’de ikindiden sonra binlerce kişinin sınırdaki faaliyetlere katılmak için direniş noktalarına akın ettiğini, birçok noktada işgal güçlerine karşı gençlerin taş atarak direniş gösterdiklerini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Filistinli gençlerin ‘Kararlılık ve Direniş Cuması’ için sabah erken saatlerden itibaren hazırlık yaptıklarını, işgal askerlerinin görüş mesafesini kapatmak için lastik topladıklarını ve yangın çıkarıcı balon hazırladıklarını kaydetti.

Geçen hafta yapılan faaliyetlerde 7 kişi şehit olurken, 500 kişi de yaralanmıştı.

Büyük Dönüş Yürüyüşlerinin başladığı 30 Mart’tan şimdiye kadar ise, 200’den fazla kişi şehit oldu, 22 binden fazla kişi de yaralandı.

Başta İran olmak üzere İslam İşbirliği Teşkilatı gibi ülkeler ve kuruluşlar terör rejimi İsrail’in cinayetlerini kınamaktalar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.