Büyük Dönüş Yürüyüşü Şehitleri 120’ye Ulaştı ​

  • 25 Mayıs 2018
  • 2.000 kez görüntülendi.
Büyük Dönüş Yürüyüşü Şehitleri 120’ye Ulaştı ​

Filistin Sağlık Bakanlığı Gazze’nin doğu sınırında yapılan Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılıp işgal güçlerinin ateşiyle yaralanan iki Filistinlinin şehit olduğunu duyurdu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra yaptığı açıklamada, Gazze’nin orta kesimindeki El-Bureyc Mülteci Kampının doğu sınırında yapılan gösterilere katılan ve işgal güçlerinin ateşiyle ağır yaralanan Ahmed Ali Mustafa Katuş’un (23) şehit olduğunu belirtti.

Bakanlık daha önce yaptığı açıklamada ise, Gazze’de işgal güçlerinin ateşiyle kafasından ağır yaralanan ve dün akşam tedavi için Batı Yaka’nın El-Halil şehrindeki hastaneye nakledilen Muhammed Bekr Ebu Tahun (21) adındaki Filistinli gencin şehit olduğunu ifade etmişti.

İki yaralının şehit olmasıyla 30 Mart’tan bu yana süren Büyük Dönüş Yürüyüşü’nde işgal güçlerinin ateşiyle şehit olanların sayısı 14’ü çocuk 120 kişiye ulaştı.

Filistinliler, 30 Mart Toprak Günü’nde Gazze sınırında başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileri ile 1948’den beri çıkarıldıkları topraklarına dönmeyi talep ediyorlar. Göstericilere vahşi bir şekilde saldıran işgal güçleri şimdiye kadar 120 kişiyi şehit etti, 13 binden fazla kişiyi de yaraladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.